Beroepsgebonden hypofosfatemie osteomalacie

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

sieraden-maken

In zeldzame gevallen kan schade aan de nieren leiden tot een beeld met botpijn, spierpijn, spierzwakte en afwijkingen in de elektrolyten in het lichaam. Hoewel hypofosfatemie osteomalacie meestal een genetische oorzaak heeft, is het ook mogelijk dit te verwerven. Zelfs door blootstelling in het werk, zoals blijkt uit onderstaand artikel.

In allerlei beroepen komen mensen in contact met metalen en een aantal daarvan brengen gezondheidsrisico’s met zich mee. Het bewerken van metalen, zeker bij verwarmen zoals bij lassen, snijden, solderen en dergelijke veroorzaakt stof, damp en rook die via inademing in het lichaam wordt opgenomen. Zeker in een meer ambachtelijke werksituatie met weinig ventilatie en persoonlijke bescherming kan blootstelling hoog zijn.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.