Voor wie is Toxic?

Bij Toxic begrijpen we dat elke sector zijn eigen uitdagingen heeft als het gaat om het werken met chemische producten. 

Of je nu een veiligheidsprofessional, leidinggevende, laborant, MKB-er of beleidsmaker bent, wij bieden de tools en kennis die je nodig hebt om chemische veiligheid te waarborgen. Zo werken we samen aan een wereld waarin werk geen leven meer kost.

Beoordelen gevaarlijke stoffen

Wat is de sector waarin je werkt?

Ontdek wat Toxic voor jou kan betekenen. |
Van directies en MKB’s tot laboratoria en overheidsinstellingen. Of je nu in de bouw, voedselindustrie, maakindustrie of chemische sector werkt, wij bieden oplossingen op maat voor elke uitdaging. Welkom bij Toxic, waar jouw veiligheid en efficiëntie onze prioriteit zijn.

Als directie ben jij eindverantwoordelijk voor het welzijn van jouw medewerkers. Bijkomend voordeel is dat een goed veiligheidsbeleid voordelen oplevert voor jouw organisatie.

In het MKB is veiligheid net zo belangrijk als bij grote organisaties. Je wil een veilige plek creëren waar jouw medewerkers zonder zorgen kunnen werken. Ook met minder mensen of middelen is dit heel goed mogelijk.

In laboratoria is vaak een veelheid aan gevaarlijke stoffen aanwezig. De chemische kennis is vaak van hoog niveau, maar om de veiligheid te borgen is meer nodig dan alleen kennis van etiketten en SDS’en.

Veiligheid in de voedselindustrie gaat niet alleen over de kwaliteit van de producten, maar ook over de veiligheid van de omgeving waarin deze worden geproduceerd. 

In de bouwsector, waar risico’s en gevaren deel uitmaken van het dagelijks werk, is het creëren van een veilige omgeving van cruciaal belang. Heldere instructies voor alle medewerkers is daarvoor een vereiste.

Veel productieprocessen en machines in de maakindustrie vereisen het gebruik van chemische producten. Dit is vaak niet het enige arbeidsrisico in de maakindustrie, daarom is het zaak om dit efficiënt aan te pakken.

Jij staat aan de frontlinie van chemische veiligheid voor jouw klanten. Het is jouw verantwoordelijkheid om effectieve en innovatieve producten te verkopen, die ook veilig zijn voor mens en milieu.

Overheidsorganisaties hebben een voorbeeldrol op het gebied van goed werkgeverschap in Nederland. Een veilig omgeving met chemische producten is daarvoor een vereiste.

Ontdek hoe je in 4 stappen een veilige werkomgeving met chemische producten realiseert!

Doe nu de gratis risico scan

Wil jij weten in hoeverre jouw huidige veiligheidsbeleid voldoet aan de wettelijke richtlijnen? En welke stappen jij eventueel nog kan zetten om de veiligheid te verbeteren? Vul dan in 10 minuten deze risico scan in en ontvang een rapport op maat met toelichting en praktische tips.