Voor wie is Toxic?

Bij Toxic begrijpen we dat elke sector zijn eigen uitdagingen heeft als het gaat om het werken met chemische producten. 

Of je nu een veiligheidsprofessional, leidinggevende, laborant, MKB-er of beleidsmaker bent, wij bieden de tools en kennis die je nodig hebt om chemische veiligheid te waarborgen. Zo werken we samen aan een wereld waarin werk geen leven meer kost.

Beoordelen gevaarlijke stoffen

Wat is de sector waarin je werkt?

Ontdek wat Toxic voor jou kan betekenen.
Van directies en MKB’s tot laboratoria en overheidsinstellingen. Of je nu in de bouw, voedselindustrie, maakindustrie of chemische sector werkt, wij bieden oplossingen op maat voor elke uitdaging. Welkom bij Toxic, waar jouw veiligheid en efficiëntie onze prioriteit zijn.

In een wereld waar veiligheid vaak wordt gezien als een last of een noodzakelijke kostenpost, biedt Toxic een vernieuwende blik. 

Voor het MKB is het van groot belang dat iedereen veilig werkt met chemische producten. Ook met schijnbaar ongevaarlijke producten zoals schoonmaakmiddelen, onderhoudsmiddelen en smeermiddelen. 

Werken met chemische producten veroorzaakt altijd risico’s. Het risico in een laboratorium kan door verschillende factoren nog groter zijn. Daarom helpen wij je om sneller de juiste conclusies te trekken waarop jij je beleid kan baseren.

In de voedselindustrie is de veiligheid van het eindproduct van groot belang. Maar ook de veiligheid van medewerkers tijdens het productieproces is natuurlijk essentieel. Zorg daarom dat je altijd grip hebt op de risico’s van de werkprocessen waarbij chemie wordt gebruikt.

In de bouw zijn natuurlijk diverse arbeidsrisico’s die je als veiligheidsprofessional wil minimaliseren. Daarom is het van groot belang dat je snel grip krijgt op deze risico’s en effectief communiceert over de veiligheidsmaatregelen.

Veel productieprocessen en machines in de maakindustrie vereisen het gebruik van chemische producten. Dit is vaak niet het enige arbeidsrisico in de maakindustrie, daarom is het zaak om dit efficiënt aan te pakken.

Voor organisaties die chemische producten maken en/of verkopen is het dagelijkse kost om veilig te werken met deze chemische producten. Maar door de hoeveelheid en diversiteit aan chemische producten en de langdurige blootstelling is dit een complexe taak.

Voor overheidsinstellingen is het essentieel om een veilige werkomgeving met chemische producten te creëren. Vooral bij onderhoudswerkzaamheden worden vaak chemische producten gebruikt.

Ontdek hoe je in 4 stappen een veilige werkomgeving met chemische producten realiseert!

Doe nu de gratis risico scan

Wil jij weten in hoeverre jouw huidige veiligheidsbeleid voldoet aan de wettelijke richtlijnen? En welke stappen jij eventueel nog kan zetten om de veiligheid te verbeteren? Vul dan in 10 minuten deze risico scan in en ontvang een rapport op maat met toelichting en praktische tips.