Hoe maak je veilig werken met gevaarlijke stoffen mogelijk?

Alle antwoorden op hoe je veilig werken met gevaarlijk stoffen mogelijk kunt maken binnen uw organisatie.

Definitief: oplosmiddel Trichloorethyleen verhoogt risico op Parkinson

We schreven er al over in juli 2022; het klaarblijkelijk negatieve effect van Trichloorethyleen (TCE) op de basale ganglia, een deel van de hersenen dat een belangrijke rol speelt in het reguleren van verschillende functies zoals beweging, emotie, motivatie en cognitie. Een nieuwe studie onder tienduizenden Amerikaanse veteranen neemt hier enige laatste twijfel over weg.

Straf voor milieudelicten moet afschrikwekkender

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en de minister van Justitie en veiligheid willen de strafrechtelijke aanpak van milieucriminaliteit aanpakken omdat deze nu niet afschrikwekkend genoeg is. Daarom doet het Ministerie van JenV onderzoek naar hoe ernstige milieudelicten nu bestraft worden en hoe een meer doeltreffende, evenredige en afschrikwekkende straf opgelegd kan worden.

5 tips om te leren van incidenten met gevaarlijke stoffen!

Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar hoe bedrijven leren van ongelukken en bijna-ongelukken met het vervoer van gevaarlijke stoffen. Hieruit zijn een aantal conclusies en aanbevelingen gekomen. Lees hier 5 tips om meer te leren van (bijna-) incidenten en deze in de toekomst te voorkomen!

Chemiebedrijf 3M aansprakelijk gesteld voor jarenlange PFAS-lozing in de Schelde

Het Nederlandse staat heeft juridische stappen ondernomen tegen 3M, met betrekking tot schade aan het milieu en de volksgezondheid in de regio Westerschelde. Ook heeft een gezin uit het Vlaamse Zwijndrecht een rechtszaak tegen 3M voor een schadevergoeding gewonnen.

1 Op de 4 bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid, terwijl Brussel voortraast

Onderzoek – Ruim vier op de tien bedrijven in Europa heeft nog steeds geen beleid op het gebied van klimaat, duurzaamheid, sociaal- en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bijna net zoveel bedrijven zijn niet op de hoogte van de Europese CSRD-richtlijn die hen verplicht daar vanaf 2024 of 2025 over te rapporteren.

Implementeer nu de nieuwe ARIE-verplichtingen

Sinds 1 januari 2023 is de herziene ARIE-regeling (Aanvullende Risico-Inventarisatie en -Evaluatie) van kracht. ARIE-bedrijven hebben tot 1 januari 2024 de tijd om aan de nieuwe ARIE-verplichtingen te voldoen. Wil je weten of jouw bedrijf ook valt onder de nieuwe ARIE-regeling? En aan welke verplichtingen je moet werken?

Vraag de hulp van een expert.