Hoe maak je veilig werken met gevaarlijke stoffen mogelijk?

Alle antwoorden op hoe je veilig werken met gevaarlijk stoffen mogelijk kunt maken binnen uw organisatie.

Kijktip: Dark Waters

De film “Dark Waters” is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van advocaat Robert Bilott en zijn strijd tegen chemiebedrijf DuPont. We zullen niet te veel verklappen, maar lees hier alvast iets meer over deze film.

Investeerders ondergrondse pijpleidingen voor gevaarlijke stoffen blijven weg

Het Delta Rhine Corridor-project, een van de grootste infrastructurele projecten in Nederland, dreigt vertraging op te lopen. Hoewel de regering binnenkort een beslissing neemt over de pijpleidingen, is er nog geen investeerder gevonden voor een deel van het project met een geschatte prijs van meer dan 10 miljard euro.
echa-reach

Raadpleging omtrent toevoeging van 6 Stoffen aan de SVHC-lijst

In het kader van REACH zijn er momenteel 6 stoffen voorgesteld om toe te voegen aan de lijst van Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS). Tot 16 oktober hebben alle belanghebbenden de mogelijkheid om commentaar te leveren op het toevoegen van deze stoffen.

Kijktip: Erin Brockovich

Vind je het buiten net iets aan de warme kant op dit moment en wil je binnen in de koelte jezelf vermaken? Dan hebben we een kijktip voor je. De film “Erin Brockovich” is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erin Brockovich en haar inspanningen om een zaak aan te spannen tegen het energiebedrijf Pacific Gas and Electric Company (PG&E) vanwege verontreiniging van het drinkwater in de stad Hinkley, Californië.
Chemours

Omwonenden doen aangifte tegen Chemours

Een groep omwonenden heeft aangifte gedaan tegen Chemours, het chemiebedrijf in Dordrecht. Ze maken zich al lange tijd zorgen over de schadelijke stoffen die het bedrijf uitstoot. De afgelopen jaren zijn er verschillende incidenten geweest waarbij schadelijke stoffen in het milieu terechtkwamen. Dit heeft geleid tot gezondheidsproblemen bij omwonenden en grote bezorgdheid in de gemeenschap.

Chemische industrie ervaart zorgwekkende omzetdaling van 28,5%

De Nederlandse industrie heeft in het tweede kwartaal van 2023 een alarmerende omzetdaling van 28,5% ervaren in de raffinaderijen en chemie, volgens het recente rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Deze scherpe daling markeert een breuk met de afgelopen twee jaar, waarin de omzet in de industrie elk kwartaal hoger was dan het voorgaande jaar.

Vraag de hulp van een expert.