Stap 3 - Maatregelen

Toxic Maatregelen

Toxic Maatregelen biedt maatregelen aan volgens de arbeidshygiënische strategie, volledig in lijn met de Arbowet.

Toxic Maatregelen laptop
Advisering op maat
CCSE on demand

Direct inzicht in de
effectiviteit van
maatregelen

Toxic Maatregelen geeft je een overzicht van mogelijke maatregelen met hun effect op de blootstelling. Zo kies jij de meest effectieve maatregel.

Werk volgens arbeidshygiënische strategie

Toxic Maatregelen biedt maatregelen aan volgens de arbeidshygiënische strategie, volledig in lijn met de Arbowet.

Eén werkplekinstructiekaart per werkproces

Je krijgt voor elk werkproces een unieke werkplekinstructiekaart voor het gehele proces. Niet langer één kaart per product, maar één kaart per proces.

Gecentraliseerde
veiligheids-
documentatie

Houd je veiligheidsplan, actielijsten en rapportages geordend en makkelijk toegankelijk op één plek. Met Toxic Maatregelen behoud je overzicht en controle, waardoor je snel kunt handelen.

Hou grip op jouw
gekozen maatregelen

Heb je in overleg met jouw kerndeskundig een effectieve maatregel gekozen? Registreer dit en Toxic Maatregelen ondersteunt je met het plan van aanpak, inclusief takenlijst. Zo hou jij grip op de voortgang van de implementatie van de maatregel. 

Daarbij kun jij zo direct aantonen welke stappen jullie hebben gezet om de arbeidsveiligheid te vergroten en welke overwegingen hieraan vooraf zijn gegaan. Verandert de productsamenstelling of grenswaarde? Dan geeft Toxic Maatregelen jou hier melding van en berekent direct welke maatregelen nu effectief zijn. Zo weet jij zeker dat je ook bij wijzigingen de meest effectieve maatregel kiest.

Werkers overleg met laptop
Toxic brochure

Eén werkplekinstructiekaart voor het gehele proces

Registreer jouw gekozen maatregel en ga direct aan de slag met het plan van aanpak in Toxic Maatregelen. Zo heb je alle benodigde documentatie op orde in één online omgeving. Ook krijg je bij ieder werkproces een werkplek instructiekaart.

In plaats van een instructiekaart per product, heb je nu één werkplekinstructiekaart voor het gehele proces, met alle veiligheidsmaatregelen direct helder voor jouw collega’s.

Na verloop van tijd kan de productsamenstelling of grenswaarde veranderen, waardoor de maatregel die jij hebt gekozen niet meer voldoende bescherming biedt. Toxic Maatregelen brengt je hier direct van op de hoogte en rekent uit welke andere maatregelen je nu kan kiezen om de werksituatie veilig te houden.

“Snel een goede basis om het gesprek over maatregelen met jouw veiligheidskundige aan te gaan.”

Ronald Schoenmakers – HSE-specialist (Health Safety and Environment)

Meer weten
over Toxic Maatregelen?

Wil je zien hoe Toxic Maatregelen ook jou kan helpen bij de keuze voor de meest effectieve veiligheidsmaatregelen? Onze deskundige adviseurs staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van persoonlijk advies. Tel: 070 – 378 01 62.