Stap 1 - Productregistratie

Toxic Productregistratie​

De basis van veilig werken met chemische producten, is actuele en gecontroleerde informatie.

Productregistratie laptop

Altijd de meest
actuele informatie

Onze vakredactie actualiseert uw SDS’en en controleert deze op juistheid. Zo werkt u met betrouwbare informatie, zonder dat dit uw tijd in beslag neemt. 

Rapportage
mogelijkheden

Met de rapportages in Toxic productregistratie kun je alle informatie over je producten inzien, filteren en exporteren.

Volgens alle
wettelijke richtlijnen

Naast de REACH classificatie controleren wij ook of er nog aanvullende richtlijnen van toepassing zijn, zoals de CMR classifcaitie door het SZW, VOS, SVHC en (p)ZZS.

Effectief
informatie delen

Deel alle wettelijk verplichte veiligheidsinformatie online via heldere en herkenbare werkplek instructiekaarten en etiketten.

Actuele en gecontroleerde informatie

De basis van veilig werken met chemische producten, is actuele en gecontroleerde informatie. Een veiligheidsbeleid gebaseerd op verouderde informatie is niet alleen in strijd met de Arbowet, het zorgt ook voor gevaarlijke situaties op de werkvloer. Natuurlijk snappen wij dat het opvragen van Safety Data Sheets (SDS’en), controleren van de classificaties van componenten en verwerken van deze informatie veel tijd kost. Waardevolle tijd, die je beter kan inzetten voor inhoudelijke taken die alleen jíj kan doen. Daarom verzorgt Toxic Productregistratie deze administratie, en meer.

Met Toxic Productregistratie heb je de hulp van onze ervaren redactie. Jij geeft aan welke chemische producten je gebruikt; wij vragen het SDS op, controleren dit en zetten de informatie voor je klaar in Toxic.

 

Certified Chemical Safety Expert (CCSE®) opleiding
Toxic brochure

De stevigste basis voor een veilig werkklimaat

We verwerken aanpassingen in de wetgeving (Europees en nationaal), actualiseren het SDS en geven je een seintje als er iets verandert. En we maken een werkplek instructiekaart (WIK) bij ieder product. Vervolgens is het aan jou om de productinformatie te koppelen aan de werkplek waar het product wordt gebruikt. 

Zo voldoe je eenvoudig aan deze registratieplicht én kun je per werkplek een unieke link aanmaken voor jouw collega’s. Hier kunnen zij het SDS en de WIK inzien. Je kunt ook documenten toevoegen en de WIK aanpassen om de informatie helemaal aan te laten sluiten op jouw organisatie. 

Met de complete rapportages in Toxic Productregistratie kun je tot slot alle productinformatie filteren, doorzoeken en exporteren naar Excel. Zo heb jij altijd een actueel stoffenregister en de meest solide basis voor jouw veiligheidsbeleid.

"Door Toxic Productregistratie weten we zeker dat onze veiligheidsbladen up-to-date zijn"

Solvej Schenk – HSEQ-manager bij Rietlanden Terminals

Meer weten over
Toxic Productregistratie?

Ontdek de impact van Toxic Productregistratie met een vrijblijvende demo en zie direct wat het voor jouw werkvloer kan betekenen.

Heb je vragen of wil je meer weten? Liever iemand direct spreken? Het Toxic team staat klaar om je te helpen op 070 – 378 01 62.