Reviews

Eerlijke en diepgaande beoordelingen van professionals die onze
producten en diensten hebben gebruikt in hun streven naar een veilige werkomgeving. 

Ontdek hoe onze oplossingen in de praktijk presteren.
Jouw veiligheid en die van je team is onze prioriteit, en deze reviews
helpen je om de beste keuzes te maken.

Oldelft

Oldelft is een modern, innovatief bedrijf dat is gespecialiseerd in installatie, inbedrijfstelling en onderhoud van analoge en digitale medische apparatuur en innovatieve Zorg ICT systemen in ziekenhuizen en zorgcentra. Ze gebruiken veel chemische stoffen, zoals lijmen, geleidende lijmen en zilverlijmen.

Toxic wordt gebruikt om uit de hele lijst met beschikbare stoffen de juiste te vinden. Oldelft gebruikt hiervoor QR codes bij de opslaglocaties waarmee ze in Toxic alleen die chemische stoffen vinden die daar zijn opgeslagen.

Bij calamiteiten waarbij bijvoorbeeld een stof op de grond is gevallen, kunnen de medewerkers naar de tablet lopen, de werkplekinstructiekaart (WIK) van de stof openen en zien hoe ze moeten handelen.

Door de koppeling met Toxic hebben ze altijd de laatste stand van de informatie van de chemische stoffen, zoals de laatste MSDS (material safety data sheet) van de stof. De productregistratie geeft aan welke stoffen gevaarlijk zijn. En de blootstellingsmodule geeft een aanvulling op de productregistratie, omdat we daarmee ook zien bij langdurig gebruik welke stof gevaarlijk is.

Wiggert Kalis – Manager Manufacturing – Oldeft

Ballast Nedam

Gerry Havenkotte – HSE Manager bij Ballast: Als veiligheidskundige is mijn prioriteit om te zorgen voor een veilige werkomgeving voor mijn collega’s. Het is essentieel dat iedereen niet alleen veilig kan werken, maar ook dat hun leefomgeving veilig en gezond is. Vroeger bewaarden we veiligheidsinformatiebladen in een dikke map die naar de werkplek ging. Tegenwoordig gebruiken we de ‘Wiks’, die instructiekaarten direct beschikbaar maakt, elk netjes op een A4. Elke kraanmachinist heeft nu een dergelijk boekje bij zich, met een inhoudsopgave en de stoffen die gebruikt mogen worden. Voor het registreren van stoffen vertrouwen we op Toxic, wat ons een duidelijk overzicht geeft van de beschikbare materialen en wat elke machine meeneemt, waardoor ons wettelijke stoffenregister compleet is.

Dit jaar zijn we ook begonnen met blootstellingsmodules om de blootstelling van medewerkers te bepalen, zodat iedereen weet hoe veilig te werk te gaan. Mijn ervaring met Toxic is fantastisch; ik krijg altijd snel antwoord op mijn vragen en de benodigde trainingen worden verzorgd. Kortom, de samenwerking is perfect.

Gerry Havenkotte – HSE Manager bij Ballast

"Sinds dat wij Toxic gebruiken hebben de medewerkers veel meer inzicht in de chemische stoffen die zij zelf gebruiken."

Wiggert Kalis – Manager Manufacturing – Oldelft

Ontdek hoe je met de juiste stappen een veilige uitkomst voor je organisatie en teamleden kunt realiseren.

Doe nu de gratis risico scan

Wil jij weten in hoeverre jouw huidige veiligheidsbeleid voldoet aan de wettelijke richtlijnen? En welke stappen jij eventueel nog kan zetten om de veiligheid te verbeteren? Vul dan in 10 minuten deze risico scan in en ontvang een rapport op maat met toelichting en praktische tips.