Stap 2 - Blootstelling

Toxic Blootstelling

Met Toxic Blootstelling krijg je grip op de veiligheidsrisico’s die chemische producten met zich meebrengen. Ontdek hoe onze tool jouw organisatie kan transformeren naar een veiligere, gezondere werkomgeving.

Toxic Blootstellingen laptop
Ervaren adviseurs
Advisering op maat
CCSE on demand

Gecontroleerd
en actueel

Door de naadloze integratie met Toxic Productregistratie baseer je elke schatting op de meest recente productgegevens. Grenswaarden, productsamenstellingen, en wetgeving blijven actueel zonder dat je er zelf omkijken naar hebt.

Eenvoudig
en efficiënt

Toxic Blootstelling is ontworpen voor gemak. Het is gebouwd op het ECETOC-tra model waardoor je snel en zonder complexe berekeningen de blootstelling kunt beoordelen. Zo kun je meer tijd besteden aan wat echt telt: de interpretatie en onderbouwing van de resultaten.

Direct notificaties
bij wijzigingen

Als er wijzigingen zijn die van invloed zijn op jouw blootstellingsschatting, krijg je hier direct een notificatie van. Zowel wijzigingen in (de classificatie van) het product, als de grenswaarde worden voor je bijgehouden.

Krachtige rapportage
en documentatie

Elke blootstellingsschatting genereert een duidelijk rapport met alle relevante data en factoren. Dit biedt je een solide basis om je veiligheidsbeleid te sturen en te onderbouwen. Plus, met het actuele blootstellingsregister heb je altijd toegang tot je gegevens voor integratie in je RI&E.

Blootstellingen schatten:
een middel tot een doel

Er zijn verschillende manieren om de blootstelling aan chemische producten in te schatten. Van grove inschattingen tot complexe modellen. Bij iedere schattingstool is het van belang dat je begrijpt wat er berekend wordt en dit kan toelichten aan bijvoorbeeld de Arbeidsinspectie. En is er het vermoeden dat de blootstelling te hoog is? Dan moet je altijd advies inwinnen van een kerndeskundige.

Een blootstellingsschatting is dus geen doel op zich, maar een middel tot een doel. Het helpt je om focus aan te brengen, zodat je kan inzoomen op de processen waarbij de blootstelling vermoedelijk te hoog is.

Toxic met laptop werken
Toxic brochure

Moeiteloos focus en grip

Een blootstellingsschatting geen doel op zich is, maar een middel om te weten welke processen jij als eerste moet aanpakken. Daarom is Toxic Blootstelling zo ingericht dat jij snel en eenvoudig een blootstellingsschatting kan maken. Op basis van actuele productgegevens, het erkende schattingsmodel van ECETOC-tra en afgezet tegen actuele grenswaarden. In vier simpele stappen weet jij per werkproces wat het geschatte risico is en of je verdere stappen moet zetten met behulp van een kerndeskundige. Natuurlijk kunnen we je altijd in contact brengen met een betrouwbare kerndeskundige die je verder op weg helpt. 

Na de eerste inschatting kan het zijn dat de productsamenstelling of grenswaarde verandert. Dan moet je opnieuw een schatting maken. Toxic Blootstelling brengt je hier direct van op de hoogte en rekent het effect van de wijziging voor jouw situatie door. Zo hoef jij alleen maar te kijken naar de impact op jouw werkproces.

"Als jij niet weet dat stoffen risico’s met zich meebrengen,
handel je daar ook niet naar''

Ronald Schoenmakers – HSE-specialist (Health Safety and Environment)

Meer weten
over Toxic Blootstelling?

Wil je meer weten over hoe Toxic Blootstelling jouw organisatie veiliger kan maken? Onze deskundige adviseurs staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van persoonlijk advies. Neem nu contact op en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het creëren van een gezondere werkomgeving. Tel: 070 – 378 01 62.