Leiderschap
in veiligheid

In een wereld waar veiligheid vaak wordt gezien als een last of een noodzakelijke kostenpost, biedt Toxic een vernieuwende blik.

Wij zien veiligheid niet alleen als een plicht, maar als een kans. Een kans om niet alleen te voldoen aan de wetgeving, maar ook om jouw organisatie te onderscheiden als een plek waar zorg voor werknemers centraal staat.

Toxic schoonmaammiddelen
Veilig werken management

Chemische producten: onzichtbare risico's in jouw bedrijf

Of het nu gaat om schoonmaakmiddelen, lijmen, of de meer voor de hand liggende industriële chemicaliën, de kans is groot dat jouw organisatie meer met chemische producten werkt dan je denkt. En met deze producten komen risico’s. Risico’s die vaak niet erkend worden, totdat het te laat is.

Veel incidenten vinden hun oorsprong niet in onjuiste handelingen, maar in het volgen van onjuiste of onvolledige procedures. Diverse onderzoeken onderstrepen onze ervaring: dat gebrek aan duidelijkheid, toezicht en voorbereiding de voornaamste boosdoeners zijn.

Veiligheid als investering

Veiligheid bij Toxic betekent meer dan voldoen aan regels; het is een investering in jouw bedrijf die zich uitbetaalt in:

✓ Verhoogde productiviteit door lager ziekteverzuim.
✓ Betere inzetbaarheid en kennisbehoud door minder personeelsverloop.
✓ Een werkomgeving waar werknemers zich gewaardeerd en beschermd voelen.
✓ Eenvoudiger aantrekken van nieuw personeel door aantoonbaar goed werkgeverschap.

Bij Toxic dagen we je uit om verder te kijken dan de verplichtingen. Om veiligheid te zien als een kans om echt het verschil te maken in je organisatie.

Toxic op kantoor

Toxic: jouw partner in chemische veiligheid

Met Toxic’s praktische tools voor productregistratie, blootstellingsberekeningen en maatregelen, brengen we niet alleen jouw chemische risico’s in kaart, maar bieden we ook duidelijke, kosteneffectieve oplossingen. Onze benadering zorgt ervoor dat je snel grip krijgt op potentiële gevaren en laat zien waar verbeteringen mogelijk zijn. Zo werken we samen aan een wereld waarin werk geen leven meer kost.

Altijd gecontroleerde productinformatie, jouw stoffenregister op orde en heldere communicatie met medewerkers. Alles overzichtelijk verzameld op één plek.

Toxic Blootstelling geeft je snel grip op de blootstelling aan chemische producten bij jouw werkprocessen. Zo weet jij waar je op moet focussen in het veiligheidsbeleid.

Toxic Maatregelen geeft op basis van jouw blootstellingsscenario’s suggesties voor verbetering. Zo weet jij wat je kan doen om de werkomgeving veiliger te maken.

Toxic Chemiekaarten voorziet in betrouwbare informatie over enkelvoudige chemische stoffen. Essentieel voor veilig werken en handelen bij calamiteiten.

Toxic biedt een scala aan opleidingen om veiligheidsprofessionals te voorzien van diepgaande kennis en vaardigheden op het gebied van chemische veiligheid en wetgeving. 

Ons team van ervaren adviseurs helpt bij complexe veiligheidsvraagstukken om de meest effectieve veiligheidsmaatregelen te implementeren.

"Veiligheid is geëvolueerd van bijzaak tot kernwaarde in onze werkcultuur; het is nu essentieel in elk aspect van ons werk."

Hester Vervloet – HR directeur bij Dura Vermeer

Doe nu de gratis risico scan

Wil jij weten in hoeverre jouw huidige veiligheidsbeleid voldoet aan de wettelijke richtlijnen? En welke stappen jij eventueel nog kan zetten om de veiligheid te verbeteren? Vul dan in 10 minuten deze risico scan in en ontvang een rapport op maat met toelichting en praktische tips.