Leiderschap in veiligheid​

In een wereld waar veiligheid vaak wordt gezien als een last of een noodzakelijke kostenpost, biedt Toxic een vernieuwende blik.

Wij zien veiligheid niet alleen als een plicht, maar als een kans. Een kans om niet alleen te voldoen aan de wetgeving, maar ook om jouw organisatie te onderscheiden als een plek waar zorg voor werknemers centraal staat.

Toxic schoonmaammiddelen
Veilig werken management

Chemische producten: onzichtbare risico's in jouw bedrijf

Of het nu gaat om schoonmaakmiddelen, lijmen, of de meer voor de hand liggende industriële chemicaliën, de kans is groot dat jouw organisatie meer met chemische producten werkt dan je denkt. En met deze producten komen risico’s. Risico’s die vaak niet erkend worden, totdat het te laat is.

Veel incidenten vinden hun oorsprong niet in onjuiste handelingen, maar in het volgen van onjuiste of onvolledige procedures. Diverse onderzoeken onderstrepen onze ervaring: dat gebrek aan duidelijkheid, toezicht en voorbereiding de voornaamste boosdoeners zijn.

Veiligheid als investering

Volgens onderzoek van International Social Security Association levert elke euro die in gezondheid en veiligheid geïnvesteerd wordt zo’n 2,2 euro op. Dit benadrukt niet alleen het belang van investeren in veiligheid, maar ook de groei die het met zich meebrengt. 

Veiligheid bij Toxic betekent meer dan voldoen aan regels; het is een investering in jouw bedrijf die zich uitbetaalt in:

✓ Verhoogde productiviteit door lager ziekteverzuim.
✓ Betere inzetbaarheid en kennisbehoud door minder personeelsverloop.
✓ Een werkomgeving waar werknemers zich gewaardeerd en beschermd voelen.
✓ Eenvoudiger aantrekken van nieuw personeel door aantoonbaar goed werkgeverschap.

We dagen je uit om verder te kijken dan de verplichtingen. Om veiligheid te zien als een kans om echt het verschil te maken in je organisatie

Toxic op kantoor

Toxic: jouw partner in chemische veiligheid

Met Toxic’s praktische tools voor productregistratie, blootstellingsberekeningen, maatregelen en E-Data, brengen we niet alleen jouw chemische risico’s in kaart, maar bieden we ook duidelijke, kosteneffectieve en duurzame oplossingen.

Onze benadering zorgt ervoor dat je snel grip krijgt op potentiële gevaren en laat zien waar verbeteringen mogelijk zijn. Zo werken we samen aan een wereld waarin werk geen leven meer kost.

Altijd actuele productregistratie en communicatie met werknemers, overzichtelijk verzameld op één centrale plek.

Toxic blootstellingen is een gedetailleerde oplossing voor het beoordelen van blootstellingsniveaus aan chemische producten binnen uw organisatie. 

Toxic maatregelen biedt een uitgebreide aanpak voor het effectief communiceren van veiligheidsinformatie en -maatregelen binnen uw organisatie. 

Toxic chemiekaarten voorziet in betrouwbare informatie over chemische stoffen, essentieel voor veilig werken en handelen bij calamiteiten. 

E- data geeft je diepgaand inzicht in de milieu-impact van jouw producten en processen. Maak weloverwogen duurzame keuzes en breng verbetermogelijkheden in kaart.

Ons team van ervaren adviseurs helpt bij complexe veiligheidsvraagstukken om de meest effectieve veiligheids-maatregelen te implementeren.

Heb je behoefte aan praktische en toepasbare kennis over chemische veiligheid en de bijbehorende wetgeving? Toxic biedt een scala aan opleidingen om professionals te voorzien van diepgaande kennis en vaardigheden op het gebied van chemische veiligheid en wetgeving. 

"Veiligheid is geëvolueerd van bijzaak tot kernwaarde in onze werkcultuur; het is nu essentieel in elk aspect van ons werk."

Hester Vervloet – HR directeur bij Dura Vermeer

Doe nu de gratis risico scan

Wil jij weten in hoeverre jouw huidige veiligheidsbeleid voldoet aan de wettelijke richtlijnen? En welke stappen jij eventueel nog kan zetten om de veiligheid te verbeteren? Vul dan in 10 minuten deze risico scan in en ontvang een rapport op maat met toelichting en praktische tips.