EM_alleen afbeelding_def 3

Toxic Vervangingsbeleid Congres Editie II Reehorst Ede | 26 oktober 2017

Bezoek ook het tweede congres over het vervangingsbeleid

Op het eerste congres is besproken ‘waarom’ een vervangingsbeleid nodig is. Tevens heeft het eerste congres laten zien welke programma’s vanuit de overheid en vanuit Europa het vervangingsbeleid actief ondersteunen en controleren. Het eerste vervangingsbeleid congres op 11 mei j.l. werd door 170 bezoekers bezocht en gewaardeerd met een 7.8. Dit tweede congres belooft weer dezelfde kwaliteit te bieden.

Concreet op welke wijze, welke stappen  Remko Houba, arbeidshygiënist bij Netherlands Expertise Centre for Occupational Respiratory Disorders (NECORD) laat u zien welke concrete stappen u moet nemen om tot een goed vervangingsbeleid te komen.

Controle Inspectie 2018 en het vervangingsbeleid

Diana Martens, Coördinerend Inspecteur Inspectie SZW, ontvouwt de plannen van de Inspectie voor 2018 en zal ingaan op het vervangingsbeleid en op welke wijze er gecontroleerd gaat worden.

Nieuwe ISO-norm veilig werken met chemische producten

Het vervangingsbeleid staat niet op zichzelf en maakt deel uit van de arbeidhygiënischestrategie die deels wordt gevoed door de arbo-wetgeving. Het is vreemd om te zien dat er veel internationale ISO-normeringen zijn met betrekking tot externe veiligheid maar een ISO-norm/richtlijn gericht op interne veiligheid en met name een ISO-normering voor veilig werken met chemische producten is er nog niet.

TNO, NEN, de internationale partijen achter Roadmap on carcinogens en Toxic zijn van mening dat een ISO-normering organisaties gaat helpen om veilig werken met chemischeproducten op niveau te krijgen en te houden. Met als gevolg minder ongevallen, minder doden op langere termijn, minder schadeclaims, minder boetes etc. Tijdens dit vervangingsbeleidcongres laten we de stand van zaken zien met betrekking tot de nieuwe ISO-richtlijn veilig werken met chemische producten.

Met het tweede congres over het vervangingsbeleid gevaarlijke stoffen wordt met het programma inhoudelijk een volgende stap gezet.
Bekijk het programma.Neemt u uw vervangingsbeleid serieus en wilt u daarin ook vervolgstappen zetten? Zorg dan dat u aanwezig bent bij dit congres.
 
 
Voor uw deelname vragen wij een bijdrage € 25,- per persoon. U wordt 3 weken voor het congres benaderd om uw keuze wat betreft de workshops en een-op-eengesprekken door te geven.

 

Deel op social media:

Whitepaper: Impactvolle veiligheidscommunicatie: Hoe veilig gedrag te stimuleren en organiseren

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.