Nederlanders krijgen veel te veel PFAS binnen!

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Uit een recent onderzoek, uitgevoerd door het RIVM, is gebleken dat mensen in Nederland een zorgwekkende hoeveelheid PFAS binnenkrijgen. PFAS zijn schadelijke chemische stoffen die in diverse producten voorkomen. Het RIVM heeft vastgesteld dat de blootstelling aan PFAS de veilig geachte normen overschrijdt. Deze bevindingen benadrukken de urgentie van het aanpakken van dit probleem en het nemen van maatregelen om de blootstelling aan PFAS te verminderen.

In de aanloop van het PFAS verbod, geïnitieerd door de ECHA, toont het onderzoek van de RIVM wederom de noodzaak aan van een Europees verbod die zal gelden voor de productie, gebruik, verkoop en import van ruim 10.000 chemische stoffen. Lees hier meer over het PFAS verbod.

Bron: RIVM

12-7-2023

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.