Werken met hoofd en handen: meelopen met een procesoperator

Het verhaal van Tim Besuijen, procesoperator bij Arkema

Veiligheid op de werkvloer is van cruciaal belang, vooral in sectoren waar chemische stoffen worden gebruikt. Het vereist niet alleen fysieke inzet, maar ook een scherp verstand en een bewustzijn van de mogelijke risico’s. Tim Besuijen, een ervaren procesoperator bij Arkema, deelt zijn perspectief op het belang van veiligheid in de chemische industrie.

In een verfrissend interview vertelt Tim over zijn rol als procesoperator en de uitdagingen die hij dagelijks tegenkomt. Hij benadrukt dat werken in de chemie niet alleen draait om het gebruik van je handen, maar ook om het inzetten van je brein. Het begrijpen van complexe processen, het identificeren van potentiële gevaren en het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen zijn essentiële aspecten van zijn werk.

Tim’s verhaal illustreert het belang van voortdurende aandacht voor veiligheid op de werkvloer. Het artikel biedt inzicht in de uitdagingen en verantwoordelijkheden van procesoperators in de chemische industrie, en benadrukt het belang van een cultuur waarin veiligheid altijd voorop staat.

Wil je meer weten over het werk van Tim Besuijen en de rol van een procesoperator in de chemische industrie? Lees dan het volledige artikel op Zeelandnet.nl: Tim Besuijen is procesoperator bij Arkema: “In de chemie heb je behalve je handen ook echt je brein nodig”.

Deel op social media:

Risicovolle stoffen in het MKB, een veilige weg naar beheer

Risicovolle stoffen in MKB, een veilige weg naar beheer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.