Weersbestendige QR-code stickers locaties gemeente Tilburg

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

1637227981216

Op de locaties van Gemeente Tilburg waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt door BAM Bouw en Techniek – FM Services Tilburg, hebben we onlangs weersbestendige QR-code stickers geplakt. Door deze met de mobiele telefoon te scannen, krijg je direct up-to-date informatie over de gevaarlijke stof. De informatie is gekoppeld aan Toxic systeem van Toxic® (zie ook https://www.toxic.nl/).

Zowel de werkinstructiekaart (WIK) als het Veiligheidsinformatieblad (VIB) is direct voor iedereen inzichtelijk. Dit helpt bij het informeren van medewerkers van zowel BAM als hun partners om veilig met de gevaarlijke stoffen te kunnen werken.

De QR-code blijft voor altijd ‘houdbaar’ en is dus toekomstbestendig. Met dank aan Rudy Kradolfer voor dit mooie idee!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.