Vluchtige organische stoffen

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

VOS

Vluchtige organische stoffen (VOS) is de naam van een groep chemische stoffen in gasvorm. Ze hebben verschillende eigenschappen, zoals oplosmiddel , katalysator  of geurstof . Soms komen VOS onbedoeld vrij, bijvoorbeeld bij het smelten van plastics.

VOS kunnen irriterend zijn voor de luchtwegen. Probeer te voorkomen dat je VOS inademt. Ventileer de ruimte daarom altijd goed als je met producten werkt waar VOS in zitten.

Lees meer

PS: Toxic Productregistratie houdt de VOS stoffen waar u mee werkt voor u bij en geeft de maatregelen aan. Meer weten bel met  070 3780162.

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.