Verplichte REACH-registratie polymeren op komst

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Europa gaat de REACH-registratie uitbreiden naar polymeren. Hoe de maatregelen eruit gaan zien en op welke polymeren de registratie betrekking zal hebben is nog onduidelijk. Maar de impact zal zeker groot zijn.


De Europese Unie heeft nieuwe maatregelen aangekondigd in het kader van de Chemicals Strategy for Sustainability (CSS) die een nieuwe standaard wil creëren voor veilige en duurzame stoffen. Een van de maatregelen is de verplichte registratie van polymeren onder de REACH-regelgeving, waarbij het principe van ‘safe and sustainable by design’ centraal staat.


De registratie zal de transparantie en kennis over de veiligheid van polymeren vergroten, waardoor het vertrouwen in de industrie en polymeren kan toenemen. De precieze invulling van de registratie is echter nog onduidelijk en er wordt nog druk overlegd over welke polymeren wel en niet geregistreerd moeten worden en hoe dat het beste kan worden aangepakt.


Lees het hele artikel op VNCI.nl

7-3-2023

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.