Veiligheidsheld Gaspak Seppie: ‘Het is geen onemanshow. Je moet het samen doen’

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Seppie

Aschwin zet zich naast zijn werk als uitvoerder in voor een veilige omgang met gevaarlijke stoffen. Daarbij heeft hij zowel een kennisdragende als een adviserende rol, zowel naar de directie van het bedrijf waar hij werkt als naar zijn opdrachtgevers toe. ‘De combinatie van praktijk en theorie die ik heb is bijzonder en zorgt ervoor dat ik ook kan kijken naar de chemische eigenschappen van de stoffen, naar wat ermee kan gebeuren en de effecten daarvan op mens en milieu.

Dat heeft zeker een meerwaarde.’ Zowel bij het bedrijf waar hij werkt, als bij zijn opdrachtgevers kan men meestal blindvaren op Aschwins advies. Dit maakt hem tot een echte veiligheidsheld.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.