Veiligheid in de Rotterdamse haven: Een kijkje achter de schermen

De Rotterdamse haven, de tiende grootste haven ter wereld en de grootste van Europa, is een indrukwekkend gebied met meer dan 3000 bedrijven. Maar hoe zit het met de veiligheid in deze haven? Dave van der Wal neemt ons in de podcast ‘Langs de Maas’ mee op ontdekkingstocht. In de zesde aflevering praat Dave met Lisa, veiligheidsinspecteur bij de DCMR-Milieudienst Rijnmond, en Henk, een veiligheidskundige bij European Bulk Services (EBS).

De DCMR houdt toezicht op milieu en veiligheid in de haven. Lisa legt uit dat ze vergunningen controleert en benadrukt het belang van goede communicatie en samenwerking tussen bedrijven om de veiligheid te verbeteren. Henk onderstreept ook het belang van communicatie en wijst op de waardevolle rol van de kring van veiligheidsfunctionarissen van de Rotterdamse haven. Hij vertelt verder over de verbetering van de veiligheid in de haven en deelt een spannend verhaal over een fosforgranaatincident op een schip.

De podcast biedt interessante inzichten in de wereld van de havenberoepen en toont de voortdurende inzet voor veiligheid in dit indrukwekkende havengebied. Zeker een luistertip!


Bron: OpenRotterdam

Deel op social media:

Whitepaper: Impactvolle veiligheidscommunicatie: Hoe veilig gedrag te stimuleren en organiseren

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.