Toezicht op risicobedrijven goed op orde bij de provincie: ‘Ervoor zorgen dat veiligheidscultuur permanent aandacht krijgt‘

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Joris

Het toezicht op bedrijven op industrieterrein Moerdijk die met gevaarlijke stoffen werken, is goed op orde bij de provincie. Brabant kan in sommige opzichten zelfs als voorbeeld dienen voor andere provincies. Al valt er nog veel te verbeteren. Zo moeten veel ondernemingen veiligheid nog beter op het netvlies krijgen.

Dat concludeert de Zuidelijke Rekenkamer. Die heeft onderzocht hoe de provincie omspringt met de vergunningverlening, toezicht en handhaving bij de 79 risicovolle bedrijven die in Brabant zitten. Daarbij is specifiek naar de twintig risicobedrijven op industrieterrein Moerdijk gekeken.

Lees meer

Lees het rapport

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.