Terugblik Congres Roadmap on Carcinogens: Gestart met de ‘S’ van Substitutie

CzoJZb9WIAAkhW0 (1)

Per jaar sterven in Europa meer dan 100.000 mensen door kankerverwekkende stoffen. Per uur betekent dat zeven tot twaalf doden en tien tot twaalf nieuwe cases (RIVM 2016). Het tegengaan van blootstelling aan deze stoffen is een prioriteit bij de overheid, onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven. Ook heeft de Europese Commissie nieuwe grenswaarden gesteld voor het werken met gevaarlijke stoffen.

Het vervangingsbeleid congres dat plaatsvond op 11 mei startte met de ‘S’ van Substitutie. Ruim 150 KAM coördinatoren, SHE-managers, veiligheidskundigen en adviseurs gevaarlijke stoffen kwamen bijeen voor plenaire presentaties van FNV, de Roadmap, Inspectie SZW, NEVI en Corné Bulkman (veiligheidskundige en docent en interactieve werksessies, o.a. van TNO). Dit leidde tot een goede uitwerking van de problematiek van overheid tot bedrijfsleven – aldus één van de bezoekers.

Lees meer

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.