Stewardess die ziek werd van vliegen, wint rechtszaak van UWV over uitkering

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

55c195df-5930-48e0-abe6-939af7600860

Deel op social media:

Voor het eerst heeft een luchtvaartmedewerker die zegt te lijden aan het zogenoemde aerotoxisch syndroom een zaak gewonnen over het recht op een

Voor het eerst heeft een luchtvaartmedewerker die zegt te lijden aan het zogenoemde aerotoxisch syndroom een zaak gewonnen over het recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Het aerotoxisch syndroom is een nog niet erkende beroepsziekte die je kunt krijgen door het het inademen van giftige oliedampen in de cabine van een vliegtuig. 

De ziekte komt voor bij piloten, cabinepersoneel en frequent flyers. De klachten bestaan uit hoofdpijn, verlammingsverschijnselen, evenwichtsstoornissen, geheugenproblemen en trillende handen. Het patroon is vergelijkbaar met vergiftiging door organofosfaten. Dat zijn giftige stoffen die in de motorolie voorkomen. Motorolie lekt in lage hoeveelheden in de cabinelucht, waardoor personeel en passagiers ze ongemerkt inademen. 

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.