Stewardess die ziek werd van vliegen, wint rechtszaak van UWV over uitkering

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

55c195df-5930-48e0-abe6-939af7600860

Voor het eerst heeft een luchtvaartmedewerker die zegt te lijden aan het zogenoemde aerotoxisch syndroom een zaak gewonnen over het recht op een

Voor het eerst heeft een luchtvaartmedewerker die zegt te lijden aan het zogenoemde aerotoxisch syndroom een zaak gewonnen over het recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Het aerotoxisch syndroom is een nog niet erkende beroepsziekte die je kunt krijgen door het het inademen van giftige oliedampen in de cabine van een vliegtuig. 

De ziekte komt voor bij piloten, cabinepersoneel en frequent flyers. De klachten bestaan uit hoofdpijn, verlammingsverschijnselen, evenwichtsstoornissen, geheugenproblemen en trillende handen. Het patroon is vergelijkbaar met vergiftiging door organofosfaten. Dat zijn giftige stoffen die in de motorolie voorkomen. Motorolie lekt in lage hoeveelheden in de cabinelucht, waardoor personeel en passagiers ze ongemerkt inademen. 

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.