Spuitcabine op Vliegbasis Leeuwarden is een hoofdpijndossier voor Defensie

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

B882332018Z

Een nieuw hoofdpijndossier van het ministerie van Defensie: het lukt niet om dit jaar een veilige spuitcabine in te richten op Vliegbasis Leeuwarden.

Een nieuw hoofdpijndossier van het ministerie van Defensie: het lukt niet om dit jaar een veilige spuitcabine in te richten op Vliegbasis Leeuwarden.

Vier potentiële leveranciers hebben de opdracht teruggegeven. Werknemers kunnen er nu voor onderhoudsklussen op zijn vroegst medio 2022 aan de slag.

De spuitcabine op de vliegbasis in Leeuwarden moest in 2015 worden gesloten. De ventilatie was niet op orde. Spuiters en lassers konden er niet veilig werken met chroom-6, de roestwerende verfsoort die gezondheidsschade kan opleveren. Volgens het Commando Dienstencentra (CDC) was de concentratie van de verf in de lucht 8 tot 27 keer hoger dan toegestaan.

Chroom-6 is in de luchtvaart veel gebruikt.

Lees meer

Lees onze laatste whitepaper

Praktijkreeks: Vervangingsbeleid in de praktijk bij Waterschap Zuiderzeeland

Vervanging van CMR-producten is een lastig vraagstuk. Het Waterschap Zuiderzeeland zette enige jaren geleden een vervangingsbeleid op voor CMR-houdende producten. Lees in deze praktijkreeks alles over hun pragmatische en breed gedragen aanpak. Mooie inspratie om zelf ook aan de slag te gaan met jouw vervangingsbeleid!

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.