Is sarcoïdose een beroepsziekte?

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

droogzagen

Sarcoïdose is een aandoening die valt onder de groep granulomateuze aandoeningen. Het is een aandoening waarbij het immuunsysteem betrokken is, maar waarvan de oorzaak of liever oorzaken niet altijd duidelijk is of zijn. In de afgelopen jaren is steeds duidelijker geworden dat blootstelling in het werk een rol kan spelen bij sarcoïdose. Recent verscheen in het toonaangevende tijdschrift Chest een overzichtsartikel van Oliver en Zarnke (2021), waarin wordt bekeken of sarcoïdose een beroepsziekte kan zijn. Maar eerst even recapituleren wat sarcoïdose eigenlijk is. Dit zegt het Longfonds erover.

lees meer

Lees onze laatste whitepaper

Praktijkreeks: Vervangingsbeleid in de praktijk bij Waterschap Zuiderzeeland

Vervanging van CMR-producten is een lastig vraagstuk. Het Waterschap Zuiderzeeland zette enige jaren geleden een vervangingsbeleid op voor CMR-houdende producten. Lees in deze praktijkreeks alles over hun pragmatische en breed gedragen aanpak. Mooie inspratie om zelf ook aan de slag te gaan met jouw vervangingsbeleid!

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.