Personen blootgesteld aan chemische stof na incident

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Bij chemisch bedrijf Mavom aan de Handelsweg in Alphen aan den Rijn is donderdagmiddag ‘iets’ misgegaan met twee gevaarlijke stoffen. Drie personen werden blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Een ambulance kwam ter plaatse om de medewerkers van het bedrijf te onderzoeken. Na een douche en schone kleren bleek het gelukkig mee te vallen voor de werknemers, echter moest één medewerker voor controle mee naar het ziekenhuis. De officier van dienst en de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer kwamen ter plaatse om de situatie te beoordelen. De loods waar het ongeval gebeurde is ontruimd en wordt geventileerd. Het is nog niet duidelijk wat er precies is voorgevallen. Lees meer.

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.