OR/VGWM-commissie – Zo ga je in gesprek met de bedrijfsarts

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

bedrijfsarts

Als preventiemedewerker heb je de taak om nauw samen te werken met de kerndeskundigen, waaronder de gecertificeerde bedrijfsarts. Hoe ga je de samenwerking invullen? Begin met een goed gesprek en stel veel vragen. In onderstaand artikel wordt een reeks vragen genoemd, die je kunt gebruiken om meer te weten te komen over het werk van de bedrijfsarts binnen je organisatie.

Zie de genoemde vragen als een voorbeeld, waar je ideeën uit kunt putten. De ene vraag is meer relevant voor je praktijk dan de andere. Het blijft altijd maatwerk. Is het verzuim onlangs enorm gestegen, dan stel je daar gerichte vragen over. Is er onlangs een periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO) of preventief medisch onderzoek (PMO) uitgevoerd, dan is dat een mooie aanleiding voor een gesprek. Zijn er problemen met werktijden of bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen, dan richt je jouw vragen uiteraard op deze thema’s.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.