Omwonenden doen aangifte tegen Chemours

Chemours

Een groep omwonenden heeft aangifte gedaan tegen Chemours, het chemiebedrijf in Dordrecht. Ze maken zich al lange tijd zorgen over de schadelijke stoffen die het bedrijf uitstoot. De afgelopen jaren zijn er verschillende incidenten geweest waarbij schadelijke stoffen in het milieu terechtkwamen. Dit heeft geleid tot gezondheidsproblemen bij omwonenden en grote bezorgdheid in de gemeenschap.

De omwonenden hebben nu besloten om juridische stappen te ondernemen. Ze hebben aangifte gedaan van strafbare feiten, waaronder het overtreden van milieuregels en het veroorzaken van gevaar voor de volksgezondheid. Waar het oorspronkelijk ging om een kleine groep aangevers, is de groep inmiddels bijna 3000 man sterk. Met behulp van een crowdfunding (onder de noemer ‘Stop pfas, stop Chemours’) werden enkele tienduizenden euro’s opgehaald, waarmee de juridische steun voorlopig kan worden betaald. De omwonenden hopen dat deze aangifte zal leiden tot een grondig onderzoek en dat Chemours verantwoordelijk wordt gehouden voor de schade die zij hebben veroorzaakt.

Bron: NOS

5-9-2023

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.