Nieuwe EU-richtlijn moet werknemers beter beschermen tegen asbest

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

werken-met-asbest

De EU moet meer doen om werknemers tegen asbest te beschermen. Dat zegt het Europees Parlement dat maandag een resolutie heeft aangenomen om de toegestane grenswaarde te verlagen.

Asbest veroorzaakt in de EU jaarlijks tussen de 30000 en 90000 doden per jaar. De huidige wetgeving moet geactualiseerd en verschillende soorten asbestvezels geëvalueerd op nadelige gezondheidseffecten. De Europarlementariërs pleiten voor een verlaging van de huidige bindende grenswaarde voor beroepsmatige blootstelling (OEL) van 0,1 vezels/cm3 naar 0,001 vezels/cm3. Deze grenswaarde is in lijn met het laatste wetenschappelijke advies.

lees meer

Lees onze laatste whitepaper

Praktijkreeks: Vervangingsbeleid in de praktijk bij Waterschap Zuiderzeeland

Vervanging van CMR-producten is een lastig vraagstuk. Het Waterschap Zuiderzeeland zette enige jaren geleden een vervangingsbeleid op voor CMR-houdende producten. Lees in deze praktijkreeks alles over hun pragmatische en breed gedragen aanpak. Mooie inspratie om zelf ook aan de slag te gaan met jouw vervangingsbeleid!

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.