KLM-medewerkers blootgesteld aan chroom-6, compensatie op komst

2560x1440a (2)

KLM heeft na onderzoek vastgesteld dat in de afgelopen decennia medewerkers op afdelingen voor vliegtuig-, motor- en componentenonderhoud zijn blootgesteld aan chroom-6.

KLM heeft na onderzoek vastgesteld dat in de afgelopen decennia medewerkers op afdelingen voor vliegtuig-, motor- en componentenonderhoud zijn blootgesteld aan chroom-6. Dat is een kankerverwekkend metaal dat in sommige soorten verf of coating zit. De stof komt onder meer vrij bij schuren en lassen.

Sinds de jaren zeventig is de maximum toegestane blootstelling aan chroom-6 stap voor stap verlaagd, van 100 microgram per kubieke meter tot 1 microgram per kubieke meter vanaf 2017. “De mogelijke blootstelling van medewerkers in een aantal functies in bepaalde perioden kan hoger zijn geweest dan de toenmalige wettelijke grenswaarde en dus ook dan de huidige grenswaarde”, aldus KLM.

lees meer

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.