Kijktip: Erin Brockovich

Vind je het buiten net iets aan de warme kant op dit moment en wil je binnen in de koelte jezelf vermaken? Dan hebben we een kijktip voor je. De film “Erin Brockovich” is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erin Brockovich, een juridische assistent binnen een advocatenkantoor. De film volgt haar inspanningen om een zaak aan te spannen tegen het energiebedrijf Pacific Gas and Electric Company (PG&E) vanwege verontreiniging van het drinkwater in de stad Hinkley, Californië.

In de film ontdekt Erin dat PG&E verantwoordelijk is voor het lekken van de chemische stof hexavalent chroom in het drinkwater. Dit leidt tot ernstige gezondheidsproblemen bij de inwoners van Hinkley. Erin zet zich vastberaden in om gerechtigheid te krijgen voor de getroffen gemeenschap, ondanks de tegenwerking van het bedrijf en de juridische uitdagingen.

De film laat zien hoe de chemische industrie, in dit geval vertegenwoordigd door PG&E, verantwoordelijk kan zijn voor ernstige milieuverontreiniging en de negatieve gevolgen daarvan voor de menselijke gezondheid. Het illustreert ook de vastberadenheid van individuen zoals Erin Brockovich, die zich inzetten om de waarheid aan het licht te brengen en verandering te bewerkstelligen. De film is al wat ouder maar sluit zich in onze ogen naadloos aan bij de zaken rondom bedrijven zoals Chemours en Tata Steel. Laat ons vooral weten wat jij ervan vond en geniet nog even van de zon!

Lees hier meer over de film en waar je hem kan streamen

Deel op social media:

Risicovolle stoffen in het MKB, een veilige weg naar beheer

Risicovolle stoffen in MKB, een veilige weg naar beheer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.