Kijktip: Dark Waters

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

We hebben weer een kijktip! De film “Dark Waters” is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van advocaat Robert Bilott en zijn strijd tegen chemiebedrijf DuPont. De film vertelt het verhaal van Bilott, die aanvankelijk een advocaat is voor grote chemische bedrijven, maar uiteindelijk besluit om een groep boeren te vertegenwoordigen die beweren dat hun vee ziek wordt door het lozen van chemisch afval.

Bilott ontdekt dat DuPont een gevaarlijke chemische stof genaamd perfluoroctaanzuur (PFOA) heeft gebruikt bij de productie van Teflon, een stof die wordt gebruikt in pannen en andere huishoudelijke producten. Hij komt erachter dat DuPont op de hoogte was van de schadelijke effecten van PFOA, maar deze informatie verborgen hield voor het publiek en regelgevende instanties.

We zullen verder niet teveel verklappen, maar een kijktip is het zeker! Laat ons vooral weten wat je ervan vindt!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.