Inventarisatie werkplekken met mogelijk hogere radonblootstelling

99668

Op bijna alle werkplekken in Nederland zit radon in de lucht. Radon is een natuurlijke radioactieve stof. Op sommige werkplekken kan deze hoeveelheid hoger zijn dan het ‘referentieniveau’ voor radon. Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft op verzoek van het ministerie van SZWSociale zaken en werkgelegenheid een lijst met werkplekken en daarbij horende beroepsgroepen samengesteld waarbij de werknemers mogelijk te maken krijgen met een verhoogde radonblootstelling.

Het gaat om werkplekken onder de grond, werkplekken waar met grondwater wordt gewerkt en in glastuinbouwkassen waar gewassen met CO2carbon dioxide worden bemest. Voor mensen die werken met bouwmaterialen waaruit radon vrijkomt, zoals gips, beton en marmer, lijkt het onwaarschijnlijk dat zij blootstaan aan radonconcentraties hoger dan het referentieniveau. 

Lees meer

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.