Interview Maaike de Koning van Toxic: Geen software platform maar een sparringspartner

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

artikel toxic europoort

Jaarlijks overlijden er nog altijd drieduizend Nederlanders omdat ze met gevaarlijke stoffen hebben gewerkt. Dat aantal moét omlaag, vindt Maaike de Koning

Interview gepubliceerd in Europoort Kringen 3 maart 2022

Jaarlijks overlijden er nog altijd drieduizend Nederlanders omdat ze met gevaarlijke stoffen hebben gewerkt. Dat aantal moét omlaag, vindt Maaike de Koning van Toxic, dat bedrijven op verschillende manieren ondersteunt hoe op een veiliger manier met gevaarlijke stoffen kan worden gewerkt. Toxic helpt klanten al jaren met het bijhouden van hun productgegevens en communicatie naar de werkvloer. Recent introduceerde het ook een module waarmee de blootstelling van gevaarlijke stoffen valt vast te stellen én een module om passende maatregelen te nemen.

lees het hele interview

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.