Inspectie Leefomgeving en Transport maakt werkinstructie afvoer ‘droog’ afval vanwege coronavirus

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Ziekenhuisafval-01

Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een alternatieve werkwijze goedgekeurd voor het afvoeren van bepaald ziekenhuisafval.

Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een alternatieve werkwijze goedgekeurd voor het afvoeren van bepaald ziekenhuisafval. Hierdoor mag dit afval nu ook in hiervoor geschikte zakken worden afgevoerd. De kunststof vaten die normaal worden ingezet, dreigden door de coronacrisis schaars te worden. De oplossing is in samenwerking met onder andere afvalinzamelaars, afvalverwerkers, RIVM en ondernemersvereniging evofenedex tot stand gekomen.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.