kwartsstof grenswaarde

Hoge overschrijdingen grenswaarde kwartsstof in de bouw

Kwartsstof vormt een ernstig gevaar voor werkers in de bouw en installatiesector, aangezien het vrijkomt bij het boren in steen en beton en kan leiden tot onomkeerbare longziekten. Om blootstelling aan het gevaarlijke stof te verminderen, hebben fabrikanten en leveranciers van handgereedschappen nieuwe beheersmaatregelen ontwikkeld, met name op het gebied van stofafzuiging.

Ondanks deze maatregelen worden de grenswaarde voor kwartsstof vaak overschreden in de bouw. Ons eigen gedrag blijkt een belangrijke risicofactor te zijn. Bewustwording en gedragsverandering zijn essentieel om veilig te werken en de gezondheid van werknemers te beschermen.
Wil je hier een handreiking voor ontvangen? Download dan het kennisdocument ‘Gedragsverandering bereiken met behulp van veiligheidscommunicatie’.

Verder lezen over hoe je aan de slag kan met grenswaarden? Download ‘Aan de slag met blootstelling – Hoe werk je effectief met de juiste grenswaarden? ’ en kom meer te weten over het monitoren van blootstelling en het in kaart brengen van eventuele overschrijdingen van de grenswaarde.

Bron: asbestmagazine

Deel op social media:

Risicovolle stoffen in het MKB, een veilige weg naar beheer

Risicovolle stoffen in MKB, een veilige weg naar beheer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.