CSRD-webinar.

Gratis webinar: Verdiep je nu gratis in nieuwe Europese rapportageplicht

Als verantwoordelijke voor veiligheid en/of milieu-zaken snap jij als geen ander het belang van goede data om jouw beleid op te baseren. Alleen met goede data over de risico’s van producten en processen kan jij een inschatting maken van de impact op mens en milieu. Dit is voor jou al dagelijkse kost, maar sinds kort is dit ook onderdeel van de jaarrapportages die organisaties moeten maken.

Impact op jouw werkproces 

Door deze nieuwe rapportageplicht (de Corporate Sustainability Reporting Directive, ofwel CSRD) moeten organisaties gedetailleerd inzicht geven in hun duurzaamheidsdoelen en milieu-impact. Dit moeten zij doen op drie pijlers: Environment, Social en Governance (ESG). 

Grote kans dus dat de input voor dit rapport bij jou wordt opgevraagd. Zeker op het gebied van Environment, als het gaat over de mate van vervuiling of over grondstoffengebruik.  

Is dit voor mij relevant? 

Op dit moment moeten alleen grote organisaties voldoen aan de CSRD. Maar ook als jouw organisatie hier nu nog niet aan hoeft te voldoen, kun je met deze vragen in aanraking komen. Jouw klanten moeten misschien wel deze rapportage aanleveren en zullen dus aan jou vragen stellen over de milieu-impact van jullie producten en processen. Een hele mooie kans om je te onderscheiden van de concurrentie in de markt! 

Bereid je nu gratis voor! 

Wil jij je dus goed voorbereiden op wat gaat komen? Schrijf je dan nu in voor dit gratis webinar. In één uur tijd nemen Mohamed El Harchaoui en Kees Kerstens je mee op reis door het landschap van dataverzameling voor deze nieuwe duurzaamheidsrapportages. Zo kan jij een helder antwoord geven op de vragen die vanuit jouw organisatie of klanten gesteld gaan worden en je onderscheiden van de concurrentie. 

Topexperts op het gebied van ESG datacollectie & reporting 

Het webinar wordt verzorgd door sprekers met ruime expertise als het gaat om zowel integrated reporting als verantwoorde datacollectie in het kader van de CSRD: 

  • Mohamed El Harchaoui RA, Duurzaamheidsexpert (CSRD, ESRS, SFDR, ISSB), audit & finance expert met brede (internationale) ervaring als het gaat om financial management, accounting, auditing & consulting. 
  • Ir Kees Kerstens, co-founder Salacia Solutions. Zijn ambitie is om ESG monitoring en even gewoon te maken als financial reporting voor bedrijven en investeerders. Hij is gespecialiseerd in environmental impact tracking en circulaire economie. 

Deel op social media:

Whitepaper: Impactvolle veiligheidscommunicatie: Hoe veilig gedrag te stimuleren en organiseren

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.