Geen verruiming uitkeringsregeling chroom-6, teleurstelling bij slachtoffers en nabestaanden

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

photo

Er verandert voorlopig niets aan de uitkeringsregeling voor defensiemedewerkers die ziek zijn geworden door het werken met chroom-6 houdende verf. Dat tot teleurstelling van slachtoffers en nabestaanden. Onder anderen sergeant-majoor b.d. Theo Even uit Losser, maar ook een aantal politieke partijen in de Tweede Kamer, vinden dat de regeling veel te mager. Demissionair staatssecretaris Barbara Visser van Defensie gaf gisteren in een debat in de Tweede Kamer geen duimbreed toe.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.