Factsheet Milieu, Omgeving en Duurzaamheid 2020

Catharine

Steeds meer organisaties rapporteren op hun strategie om te verduurzamen Zie ook dit milieujaarverslag 2020. Het Catharina Ziekenhuis maakte een factsheet. Beheer gevaarlijke stoffen hoort daar ook bij. Binnen het Catharina Ziekenhuis worden stoffen gebruikt die door hun aard en/of concentratie schade of letsel kunnen  veroorzaken, oftewel gevaarlijke stoffen. Binnen het ziekenhuis worden deze stoffen bij specifieke activiteiten gebruikt, waarbij onderscheid is gemaakt tussen desinfectie- &  schoonmaakmiddelen, gassen, lab chemicaliën  en technische stoffen. Medicijnen vallen hier niet  onder.

Bij de bestrijding van schadelijke microorganismen zet het Catharina Ziekenhuis  bepaalde desinfectie- en schoonmaakmiddelen  in die als gevaarlijke stof zijn ingedeeld. In de  grafiek rechts is t.o.v. 2019 een stijging te zien  van ongeveer 8%, wat in Corona-tijd geen  opvallende ontwikkeling is. Het verbruik aan chemicaliën door de laboratoria is door de jaren heen stabiel en is geschat op ongeveer 260 liter voor het Algemeen Klinisch Laboratorium en 120 liter voor het Apotheek laboratorium.

Zie de volledige factsheet

 

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.