Eerste resultaten Europees PFAS-schuimonderzoek gepresenteerd

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

IFV-logo

In het voorjaar van 2020 presenteert onderzoeksbureau Wood de resultaten van het Europese onderzoek naar het gebruik van fluorhoudend blusschuim (PFAS) en mogelijke fluorloze alternatieven aan de EU. Op 23 september 2019 werden de voorlopige bevindingen besproken tijdens een workshop van de European Chemicals Agency (ECHA) in Helsinki. De vertegenwoordigers van de schuimmiddelenmarkt, verenigd in de fabrikantenkoepel EUROFEU, lijken aan te sturen op ontheffing van een aanstaand totaalverbod op gebruik van PFAS-houdende schuimmiddelen voor specifieke toepassingen zoals tank- en tankputbranden, totdat een aantoonbaar even effectief fluorvrij alternatief is gevonden.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.