CNV: meer geld naar Inspectie SZW

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

logo_cnv

Er is veel meer capaciteit nodig bij de Inspectie SZW om de misstanden op de arbeidsmarkt aan te pakken. De Tweede Kamer moet met voorstellen komen voor meer geld voor de Inspectie SZW.

Dat stelt het CNV.

Volgens de vakbond wordt door een gebrek aan capaciteit maar een paar procent van de bedrijven in een sector geïnspecteerd. Zelfs voor sectoren met een verhoogd risico zou dit slechts voor 4% van de bedrijven gelden. De oorzaak is volgens het CNV de jarenlange bezuinigingen op de Inspectie SZW die zouden hebben geleid tot een ‘kaalslag’.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.