Bureau REACH – Jaarlijks Rapport 2021

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Bureau REACH is een uitvoeringsorganisatie die is aangesloten bij de Nederlandse overheid. Het is onderdeel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) Centrum voor de Veiligheid van Stoffen en Producten. Bureau REACH draagt ​​sinds 2007 bij aan een veilig gebruik van chemicaliën in Nederland en Europa, met bijzondere aandacht voor de bescherming van consumenten, werknemers en het milieu. Daarnaast streeft Bureau REACH naar het creëren van een gelijk speelveld voor bedrijven, het terugdringen van dierproeven en het vergroten van de duurzaamheid.

Het rapport over 2021 is verschenen.

Lees het rapport

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.