Beperken van ziektelast als gevolg van beroepsmatie blootstelling: EU EPHOR

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

EU EPHOR

Blootstelling aan bijv. chemische stoffen  op de werkplek kan leiden tot ziekten, zoals kanker. Een serieuze zaak, en daarom bundelen 18 partners in 12 landen nu hun krachten om dit probleem aan te pakken. In januari 2020 gaat het vijfjarige EU-gefinancierde EPHOR-project (Exposome Project for Health and Occupational Research) van start, dat wordt geleid door TNO. Hierbij leggen we de basis voor wetenschappelijk onderbouwde en kosteneffectieve preventie ter verbetering van de gezondheid op het werk, door de ontwikkeling van een exposoom-toolbox voor het beroepsleven. Door onze krachten te bundelen in dit uitzonderlijke consortium van blootstellings-, gezondheids- en gegevenswetenschappers en technologische partners (19 partners in 12 landen, zie kaart) zullen we beroepsgerelateerde gezondheidswetenschap op een unieke manier bevorderen om de last van ziekte te verminderen.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.