Arbeidsinspectie: ‘Hoogte boetes werkgevers niet onterecht’

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

HSE-Actueel-inspectie-boete

Van een op de acht bedrijven die bezwaar maken tegen een boete van de Arbeidsinspectie wordt de boete ingetrokken schrijft minister Koolmees (SZW) in antwoord op Kamervragen over het bericht dat de inspectiedienst onterecht hoge boetes gaf aan werkgevers.

In de afgelopen vier jaar is in totaal bijna 3000 keer bezwaar gemaakt tegen een boete van de Inspectie SZW. In twaalf procent van de gevallen werd het bezwaar volledig toegewezen. De boete is in die gevallen ingetrokken. In achttien procent heeft het bezwaar geleid tot een matiging van de opgelegde boete. In negen procent van de bezwaarzaken is de boete in (hoger) beroep ingetrokken of gematigd door tussenkomst van de rechter volgens Koolmees.

Lees meer

 

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.