Acceptatie SCC 2011 in Nederland en België

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

images (28)

De SSVV (NL) en CSM (BE) blijven Duitse SCC 2011-certificaten en -diploma’s voorlopig accepteren, in ieder geval totdat er tussen Nederland, België en Duitsland nieuwe afspraken zijn gemaakt over de wederzijdse erkenning van hun schema’s.

Op 2 oktober aanstaande eindigt de overgangsregeling VCA 2008/5.1 – 2017/6.0. Vanaf deze datum is de vorige versie van VCA (2008/5.1) niet langer geldig en moeten alle certificaten gebaseerd zijn op de actuele versie (2017/6.0).

De Duitse tegenhanger van VCA is het Sicherheits Certifikat Contraktoren (SCC). De SSVV en de Deutsche Akkreditierungsstelle (DAkkS, de Duitse accreditatie-instelling) hebben in een overeenkomst vastgelegd dat zij VCA en SCC over en weer erkennen. Hierdoor kunnen Nederlandse en Belgische bedrijven met een VCA-certificaat en medewerkers met een VCA-diploma in Duitsland aan de slag en kunnen Duitse bedrijven met een SCC-certificaat en medewerkers met een SCC-diploma in Nederland en België aan het werk.

Lees meer

Ook al eens gedacht aan de opleiding Certified Chemical Safety Expert?

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.