Toxic Webinar: “Stoffen zonder eigenaar”

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Toxic webinar

Wat doe je als je met een stof werkt die niet voorzien is van een etiket? In onze webinar duiken we samen met Tamara Onos in de wereld van ‘stoffen zonder eigenaar’, vaak de boosdoeners achter beroepsziekten. Leer hoe je ze herkent, waarom ze aandacht verdienen en ontdek beheersmaatregelen.

Niet alle gevaarlijke stoffen zijn voorzien van een mooi etiket. Er komen ook stoffen vrij tijdens het proces, de zogenaamde stoffen zonder eigenaar. Het zijn juist deze stoffen die zorgen voor veel beroepsziekten.

In deze webinar bespreken we stoffen zonder eigenaar, hoe je ze herkent, waarom we juist aan deze stoffen aandacht moeten besteden en waar je informatie kunt vinden over beheersmaatregelen. We gaan ook in op enkele beruchte procesemissies, zoals dieselmotoremissie, respirabel kwartsstof en lasrook.

Praktische informatie:

Datum: 18 april 2024
Tijd: 12.00 uur
Spreker: Tamara Onos
Kosten: € 95,00 excl. btw
Speciaal voor CCSE gecertificeerden; volg je deze webinar? Dan verdien je 1 PE punt.

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.