Cursus ESG Essentials ​

Als verantwoordelijke voor veiligheid en/of milieu snap jij het belang van goede data om jouw beleid op te baseren. Alleen met goede data over de risico’s van producten en processen kan de impact op mens en milieu inschatten. Sinds kort is duurzaamheidsinformatie ook onderdeel van de jaarrapportages die organisaties moeten maken.

Onze ESG Essentials cursus biedt je een helder inzicht in deze nieuwe wetgeving, internationale raamwerken, en hoe Environment, Social en Governance (ESG) de bedrijfsstrategie beïnvloedt. 

ESG Essentials
Ervaren adviseurs

Praktijkgerichte
ESG-training

Direct toepasbare kennis voor HSE-professionals die te maken krijgen met ESG.

Diepgaande
ESG-inzichten

Leer alles over ESG-landschap, rapportageverplichtingen en dubbele materialiteitsbepaling.

In-house training
op maat

Speciaal aangepast aan jouw wensen en team, bij jou op locatie.

Voorbereiding op
CSRD-certificering

Bereid je voor op de verplichte
CSRD-rapportages en bijjkomende vragen met praktijkcases
en erkende training.

Hands-on kennis van ESG: van basis tot implementatie

Als HSE-professional krijg je te maken met de nieuwe rapportagerichtlij over duurzaamheid: de Corporate Sustanability Reporting Directive (CSRD). Omdat jij data moet aanleveren voor de rapportage van jouw organisatie óf omdat jullie klanten vragen gaan stellen hierover voor hun rapportage. Een mooie kans om de concurrentiepositie van jouw organisatiet verstevigen!

Onze ESG Essentials cursus biedt je een helder inzicht in het ESG-landschap, internationale raamwerken, en hoe ESG de dagelijkse werkzaamheden beïnvloedt. 

Daarnaast duiken we diep in de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en het ESRS-raamwerk, de duurzaamheidsrapportagestandaarden die de CSRD ondersteunen.

Praktisch aan de
slag met Dubbele Materialiteitsbepaling

Deze cursus biedt je praktische kennis, van de basis van ESG tot het begrijpen van Europese rapportageverplichtingen. Je leert hoe je ESG-principes kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden en gaat aan de slag met een praktijkcasus om de dubbele materialiteitsbepaling toe te passen.

We helpen je om de ESG-principes praktisch toe te passen binnen jouw rol. En hoe je de voordelen hiervan kan benutten aan de hand van voorbeelden en cases. Zo kun je na deze cursus direct aan de slag!

Voor wie?

Deze cursus is essentieel voor professionals met (toekomstige) ESG-verantwoordelijkheden, zoals HSE’ers, KAM-coördinatoren, operations managers, inkoopprofessionals, business owners, en anderen die direct betrokken zijn bij duurzaamheidsvraagstukken binnen hun organisatie.

Leerdoelen

• Basiskennis krijgen van ESG en de CSRD

• Inzicht krijgen in het voordelen en praktische implicaties van de CSRD

• Zelf impact materialiteit kunnen bepalen

• Praktische stappen leren voor implementatie in dagelijkse werkzaamheden

ESG Essentials

Kies voor onze in-house training! Aangepast aan jouw wensen, voor jouw hele team en op jouw locatie.