CCSE® Certified Chemical Safety Expert opleiding on demand

Wil je meer weten over de impact van de chemische stoffen waarmee jij of je collega’s werken? Heb je behoefte aan praktische en toepasbare kennis over chemische veiligheid en de bijbehorende wetgeving? En heb jij door een drukke agenda geen tijd om 4 dagen in een klaslokaal te zitten? Volg dan de opleiding Certified Chemical Safety Expert® CCSE® nu volledig online.

Wordt een expert in chemische veiligheid​

Praktijkgerichte
trainingen

Voor iedereen die verantwoordelijk is voor het veilig werken met chemische producten.

Wordt een expert in chemische veiligheid

Verwerf diepgaande kennis over chemische veiligheid en relevante wetgeving.

Flexibel en
toegankelijk

Volg de opleiding online of op locatie, afgestemd op jouw behoeften.

Certificering door onafhankelijke stichting

Behaal een erkend certificaat dat jouw expertise in chemische veiligheid bevestigt en up-to-date houdt.

Word een expert in Chemische Veiligheid

De opleiding Certified Chemical Safety Expert is ontwikkeld naar aanleiding van een duidelijke vraag naar het vergroten van kennis en geverifieerde informatie. Deze vraag komt van verschillende veiligheidsfunctionarissen die binnen hun bedrijf verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van collega’s die werken met chemische producten.

Vaak hebben zij een algemene veiligheidsopleiding gevolgd als VCA, HVK of MVK. Het doel van de CCSE-opleiding is een verdiepingsslag te bieden op dit specialistische kennisniveau, specifiek waar het gaat om werken met chemische producten/stoffen.

Toxic CCSE cover
Toxic e-learning

De eerste stap naar
je CCSE- certificering

Deelname aan de CCSE-opleiding is de eerste stap naar je CCSE- certificering. Om de certificering te behalen moet u eerst het examen doen. 

Het CCSE-examen is samengesteld door de onafhankelijke Stichting CCSE. Het examen zal bestaan uit open vragen en vragen in de vorm van een praktijkcase. Je kunt je inschrijven voor de examens via onderstaande link. Hier vindt je tevens de laatste informatie en examendata.

Certificering

De bijbehorende certificering is ontwikkeld om de opgedane kennis up- to-date te houden en daarnaast de kennis toepasbaar te houden door van elkaar te leren. 

Tevens zorgt de certificering voor kwaliteitsborging van uw kennis op lange termijn en dat u zich zo kunt doorontwikkelen op het gebied van chemische veiligheid.

CCSE certficering

Certified Chemical Safety Expert opleiding liever op locatie volgen?

CCSE on demand
meet up!

De CCSE on demand meetup is een dag speciaal georganiseerd voor cursisten die CCSE on demand hebben gevolgd. Deze dag heb je de mogelijkheid om vragen over de cursus te stellen aan Wim van Alphen, de docent van de opleiding.

Wim neemt je daarnaast kort mee in de eventuele voorbereiding voor de examentraining en het examen, bespreken we actualiteiten en heb je de mogelijkheid om een eigen praktijkcasus mee te nemen.

Meer weten over CCSE® Certified Chemical Safety Expert opleiding on demand?

Wil je dieper duiken in de wereld van chemische veiligheid en wetgeving, maar zit je met vragen of heb je behoefte aan meer informatie over onze Certified Chemical Safety Expert® (CCSE®) opleiding? 

Ons deskundige team staat klaar om jou te woord te staan. Of het nu gaat om vragen over de inhoud van de opleiding, de flexibiliteit van ons online platform, of hoe je je kunt voorbereiden op het examen, wij hebben de antwoorden die je zoekt.