CCSE on demand

Wil je meer weten over de impact van de chemische stoffen waarmee jij of je collega’s werken? Heb je behoefte aan praktische en toepasbare kennis over chemische veiligheid en de bijbehorende wetgeving? En heb jij door een drukke agenda geen tijd om 4 dagen in een klaslokaal te zitten?

Volg dan de  opleiding Certified Chemical Safety Expert® CCSE® nu volledig online.

Voor iedereen die verantwoordelijk
is voor het veilig werken met chemische producten
Hoogwaardige en praktisch toepasbare lesstof die door de jaren heen is geëvalueerd en nog steeds wordt geactualiseerd.
Rond de opleiding af met een examen waarmee je gecertificeerd Chemical Safety Expert bent.
Volledige online en te volgen op een moment dat jou goed uitkomt.

Wat biedt de opleiding: Certified Chemical Safety Expert® CCSE® On Demand?

Na het volgen van de CCSE opleiding is je kennis over chemische veiligheid en wetgeving up-to-date, herken je gevaarlijke situaties en weet je deze te voorkomen. Je kan makkelijk een gedetailleerde en praktisch uit te voeren RI&E gevaarlijke stoffen maken of aanscherpen. Veiligheidsinformatiebladen (SDS) kan je lezen en vertalen naar werkplekinstructiekaarten. 

Er wordt aandacht besteedt aan de basiskennis chemie, opslag van chemische producten en persoonlijke beschermingsmiddelen. Je weet de verschillen tussen stoffenlijsten, herkent gevaarlijke situaties en weet welke maatregelen je kunt treffen en hoe je deze kunt communiceren. En dit alles leer je op een moment dat jou goed uitkomt, eenvoudig te pauzeren en hervatten wanneer nodig. 

Met deze opleiding kan jij ervoor zorgen dat jij en je collega’s
Arbo-compliant en bovenal veilig kunnen werken. Je kunt alle blokken zoals benoemd in de studiehandleiding in één keer afnemen of kiezen voor de blokken die nu voor jou relevant zijn.

CCSE: gecertificeerde opleiding
in chemische veiligheid sinds 2015

In overleg met het bestuur van de stichting CCSE is in 2015 een hoogwaardig en praktisch toepasbaar curriculum ontwikkeld wat door de jaren heen is geëvalueerd en steeds geactualiseerd. De stichting CCSE borgt ook de kwaliteit van het Permanente Educatie (PE) traject dat je na het behalen van het examen kunt volgen. Door jaarlijks 6 PE punten te behalen, behoud je je inschrijving in het CCSE register en de titel Certified Chemical Safety Expert. Al meer dan 600 vakgenoten hebben deze opleiding gevolgd. 

Wil je meer weten over ons PE traject of voorafgaande aan de opleiding een PE event bezoeken? Bekijk dan de volledige agenda en schrijf je in! 

CCSE on demand

Onderwerpen

Tijdens de CCSE opleiding worden onder andere de volgende onderwerpen besproken door onze ervaren vakdocent Wim van Alphen

  • PGS 15: Opslag verpakte gevaarlijke stoffen 
  • REACH, stoffenlijsten en SDS’en 
  • RI&E gevaarlijke stoffen 
  • Maatregelen conform de arbeidshygiënische strategie (incl. PBM’s) 

 

Download voor het volledige programma de brochure.

Meer weten over CCSE On Demand Certified Chemical Safety Expert?

Wil je dieper duiken in de wereld van chemische veiligheid en wetgeving, maar zit je met vragen of heb je behoefte aan meer informatie over onze Certified Chemical Safety Expert® (CCSE®) On Demand opleiding? Ons deskundige team staat klaar om jou te ondersteunen. Of het nu gaat om vragen over de inhoud van de opleiding, de flexibiliteit van ons online platform, of hoe je je kunt voorbereiden op het examen, wij hebben de antwoorden die je zoekt.