Toxic blootstellingen

Een betrouwbare inschatting van de blootstelling op basis van door ons gecontroleerde productgegevens.

Eenvoudig een betrouwbare inschatting maken van de blootstelling op de werkvloer.

Met Toxic blootstellingsberekeningen maakt u eenvoudig een inschatting van de blootstelling aan chemische producten tijdens verschillende werkzaamheden. Zo voldoet u aan deze wettelijke verplichting. Zoals geldt voor alle schattingsmethoden, kunt u na deze eerste inschatting inzoomen op de blootstelling met een arbeidshygiënist. 

Deze kerndeskundige kunnen we u leveren. Onze tool is zeer makkelijk en snel te gebruiken maar u moet bij de uitkomsten wel een toelichting schrijven. Wij kunnen u hierbij helpen. Zoals bij elke schattingstool is het belangrijk dat u begrijpt wat er berekent wordt en dat u dit kunt toelichten aan bijvoorbeeld de Arbeidsinspectie. 

"‘Als jij niet weet dat stoffen risico’s met zich meebrengen, handel je daar ook niet naar"

Ronald Schoenmakers
HSE-specialist (Health Safety and Environment) bij Transavia

Ontvang direct een notificatie wanneer u opnieuw de blootstelling moet inschatten.

Door de koppeling met Toxic productregistratie maakt u altijd een schatting op basis van actuele productgegevens en hoeft u deze niet zelf in te voeren of zelf bij te houden

Eenvoudig in gebruik

Gebaseerd op het ECETOC-tra model, biedt Toxic blootstellingen u de mogelijkheid om snel grip te krijgen op de blootstelling aan chemische producten.

Tijd voor interpretatie uitkomsten

Besteed uw kostbare tijd niet aan het vullen en bijhouden van een ingewikkeld blootstellingsmodel, maar focus op de inhoudelijke verplichte onderbouwing en interpretatie van de geschatte uitkomsten. Ons model is zeer makkelijk in te vullen.

Actuele gecontroleerde gegevens

Door de koppeling met Toxic productregistratie weet u zeker dat u werkt met gecontroleerde en actuele productgegevens. Wij houden grenswaarden, productsamenstellingen en wetgeving up-to-date. Daar heeft u geen omkijken naar.

Gesprekspartner voor de arbeidhygiënist

Het is aan te raden om elke berekening te laten verifiëren door een arbeidshygiënist om hier gezamelijk de juiste conclusies aan te verbinden. Met Toxic Blootstellingberekingen heeft al resultaten en inzicht om het gesprek aan te gaan.

Grip op uw blootstellingsregistratie

Een blootstellingsschatting is niet het eindpunt van het veiligheidsbeleid. Het is een manier om grip en inzicht te krijgen, waarna u samen met uw kerndeskundige vervolgstappen kunt zetten.

Meldingen bij wijzigingen

Bij wijzigingen in uw productgegevens (zoals samenstelling of grenswaarde) krijgt u een melding dat u de blootstelling moet herberekenen. Met één druk op de knop ziet u vervolgens of de blootstelling nog binnen de gestelde grenswaarden valt.

Helder rapport van uw schatting

Bij iedere blootstellingsschatting krijgt u een rapport met alle factoren en data waarop de schatting is gebaseerd. Zodat u hier op kunt sturen.

Actueel blootstellingsregister

Altijd toegang tot een actueel register van uw blootstellingsschattingen, met exportmogelijkheid om bij uw RI&E gevaarlijke stoffen op te nemen.

Boek nu een gratis blootstelingsdemo. Zo weet u binnen 1 uur wat wij voor u kunnen betekenen.

Of bel bij verdere vragen met het Toxic team op 070 – 378 01 62.