Wijziging van de Arbeidsomstandighedenregeling in verband met een nieuwe opzet van de aanvullende RI&E inzake risico’s zware ongevallen met gevaarlijke stoffen

1200px-Logo_rijksoverheid_met_beeldmerk

Ter consultatie ligt voor de wijziging van de Arboregeling, behorend bij de wijziging van het Arbobesluit. Het geheel moet leiden tot een nieuwe ARIE-regeling. Beschrijvingen van verplichtingen in Arboregeling dienen gemoderniseerd te worden en aan te sluiten op het Rrzo 2015. Met de herziening moet worden bereikt dat bedrijven de ARIE-regeling beter kunnen naleven en er beter kan worden gehandhaafd, zodat de gezondheid en veiligheid van werknemers beter gewaarborgd wordt.

Ter internetconsultatie ligt voor een concept-wijziging van de Arboregeling en de daarbij behorende toelichting. Eerder is ter internetconsultatie al een concept-wijziging van het onderliggende Arbeidsomstandighedenbesluit voorgelegd.
U kunt reageren op alle onderdelen.

Reageer op de concept regeling tot 6 oktober 2022

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.