Wijziging van de Arbeidsomstandighedenregeling in verband met een nieuwe opzet van de aanvullende RI&E inzake risico’s zware ongevallen met gevaarlijke stoffen

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

1200px-Logo_rijksoverheid_met_beeldmerk

Deel op social media:

Ter consultatie ligt voor de wijziging van de Arboregeling, behorend bij de wijziging van het Arbobesluit. Het geheel moet leiden tot een nieuwe ARIE-regeling. Beschrijvingen van verplichtingen in Arboregeling dienen gemoderniseerd te worden en aan te sluiten op het Rrzo 2015. Met de herziening moet worden bereikt dat bedrijven de ARIE-regeling beter kunnen naleven en er beter kan worden gehandhaafd, zodat de gezondheid en veiligheid van werknemers beter gewaarborgd wordt.

Ter internetconsultatie ligt voor een concept-wijziging van de Arboregeling en de daarbij behorende toelichting. Eerder is ter internetconsultatie al een concept-wijziging van het onderliggende Arbeidsomstandighedenbesluit voorgelegd.
U kunt reageren op alle onderdelen.

Reageer op de concept regeling tot 6 oktober 2022

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.