Werkzaam bij NS Registratie van blootstelling aan gevaarlijke stoffen in mijn personeelsdossier

Nedtrain_1 (1)

Hoe zat het ook alweer? En waarom stuurde mijn werkgever mij een brief ‘registratie in personeelsdossier’?

Beste medewerker werkzaam bij NS, we hebben je al eerder bericht over de stof Chroom 6 en kankerverwekkende stoffen op het werk bij NS.

Hoe zat het ook alweer? En waarom stuurde mijn werkgever mij een brief ‘registratie in personeelsdossier’?

Als het van toepassing is, heb je van je werkgever een e-mail ontvangen van je werkgever waarin wordt aangekondigd dat er een document aan je personeelsdossier wordt toegevoegd waarin komt te staan aan welke gevaarlijke stoffen je in 2018 mogelijk bent blootgesteld. Het gaat hierbij om CMR-stoffen en/of biologische agentia. CMR-stoffen zijn carcinogeen/mutagene stoffen, in gewoon Nederlands: kankerverwekkende en/of stoffen die je erfelijk materiaal (je gen-structuur) kunnen veranderen. R-stoffen zijn reprotoxische stoffen, deze stoffen zijn van invloed op alles wat met voortplanting te maken heeft zoals je vruchtbaarheid, het zwangerschapsverloop en eventuele geboorteafwijkingen. Biologische agentia zijn levende organismen die een infectie, allergie of vergiftiging kunnen veroorzaken of stoffen van biologische herkomst die geen levend organisme zijn en toch een risico voor de gezondheid opleveren. Het document kun je raadplegen in map 6J in `Mijn Personeelszaken`, onder de tegel ‘Personeelsdossier`.

Lees meer

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.