Werk in uitvoering: Het specialisme IBGS

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

fdd8ba54-ae26-11e9-b3aa-3a44c93e4436_web_scale_0

Het bestrijden van incidenten met gevaarlijke stoffen (IBGS) is één van de kerntaken van de brandweer. Hierbij moet je denken aan incidenten zoals lekkages van gevaarlijke stoffen zoals zoutzuur of diesel. Het landelijk specialisme IBGS is ontwikkeld om de brandweer bij te staan bij complexere, niet vaak voorkomende klussen die een grote impact kunnen hebben. Bijvoorbeeld bij incidenten waarbij het gaat om veel of heel gevaarlijke stoffen die vrijkomen en waarbij bijzonder materieel of specifieke kennis nodig is, zoals grote ontsmettingseenheden of specialistische teams.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.