‘Wereldwijd systeem voor het beheer van chemische stoffen nodig’

pexels-tom-fisk-3186574-1004x669

Onderzoekers van de ETH Zürich hebben een onverwacht hoog aantal potentieel verontrustende stoffen gevonden die bij de productie van kunststoffen worden gebruikt.

Bedankt dat je dit verhaal wil delen! Doe dat echter wel op een manier die het auteursrecht op deze tekst in acht neemt. Wil je deze volledige tekst delen of overnemen, vraag dan toestemming aan Innovation Origins (partners@innovationorigins.com) of wordt partner van ons! Het citeren van dit verhaal met bronvermelding staat je natuurlijk vrij. Wil je dit artikel op een andere manier delen? Gebruik dan deze link naar het artikel: https://innovationorigins.com/nl/wereldwijd-systeem-voor-het-beheer-van-chemische-stoffen-nodig/

Om een duurzame circulaire kunststofeconomie te bereiken, is volgens Zwitserse onderzoekers een “robuust wereldwijd systeem voor het beheer van chemische stoffen” nodig. Dit zou transparant en onafhankelijk moeten zijn, en risicostoffen zouden volledig moeten worden geregistreerd. Daarnaast is “open en laagdrempelige toegang tot betrouwbare informatie” van cruciaal belang.

lees meer

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.